Liellopu gaļa tumšā alus marinādē ar mārrutkiem
Liellopu
gaļa tumšā alus un mārrutku marinādē
800 – 1kg liellopa gaļas
2 pudeles tumšā alus (portera tipa vai stout)
2-3 burkāni
1 puravs
Garšvielas - sāls, pipari, rozmarīns vai kādas
citas garšvielas pēc izvēles
Un protams neiztrūkstošā un galvenā piedeva –
Mārrutki
Šoreiz izvēlējāmies īstos mārrutkus mārrutkus ar bietēm!
Sagriežam liellopa
gaļu vidējos gabalos, kā gulašam. Sagriežam burkānus un puravu palielās ripās,
saliekam visu traukā, ko var nosegt ar vāku. Pievienojam Mārrutkus, garšvielas
un visu apmaisām. Tad visu pārlejam ar alu, tā lai alus visu nosedz un atstājam
ledusskapī, vismaz uz 12 stundām.
Gatavošana – no marinādes gaļas gabalus izņemam un apcepam uz pannas, tad
liekam pīlē vai kādā citā traukā, ko var likt cepeškrāsnī. Daļu no marinādes
ielejam pannā un uzkarsējam, izveidojošos mērci uzlejam gaļai, tad pievienojam
visu pārējo - burkānus un puravus. Pārlej ar atlikušo marinādi un liekam trauku
cepeškrāsnī. Sautē 3h, pirmo stundu uz 180 grādiem, atlikušās 2h uz 150
grādiem.
Labu apetīti!