Biešu biezzupa ar aveņu mārrutkiem
1. augusts, 2022 pl. 13:17,
Nav komentāru
4 zupas porcijām nepieciešams
- 2 vidēja izmēra bietes (kopumā aptuveni 600 grami)
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 mazs sīpols, smalki sagriezts
- 1 ķiploka daiviņa, smalki sagriezta
- ½ tējkarote čili pulvera (vai vairāk, ja vēlaties)
- 300 ml ābolu sula
- 600 ml dārzeņu buljons
- ½ ēdamkarote etiķis
- sāls, pipari
- 4 ēdamkarotes mūsu burvīgie Mārrutki ar avenēm
- Maza saujiņa dilles, smalki sagrieztas
- 1 mazs ābols, sagriezts mazās strīpiņās, ja vēlaties maize
Uzsildiet krāsni 180°C karstu. Nomazgājiet bietes, apsmērējiet ar olīveļļu un apberiet ar sāli. Ietiniet tās folijā un cepiet aptuveni 1 stundu līdz varat iedurt bietē nazi.. Atdzesējiet, tad nomizojiet un sagrieziet mazākos gabaliņos.
Uzsildiet katliņu uz vidējas uguns. Pievienojiet atlikušo eļļu un apcepiet sīpolu kopā ar ķiploku un čili pulveri, līdz tas ir kļuvis pavisam mīksts un sāk palikt mazliet brūngans, aptuveni 10 minūtes. Pievienojiet bietes, ābolu sulu un buljonu. Vāriet bietes aptuveni 20 minūtes.
Kad tās ir kļuvušas pavisam mīkstas, noņemiet katliņu no uguns un sablenderējiet zupu vienmērīgā masā. Pievienojiet etiķi, sāli un piparus. Sadaliet zupu bļodiņās un pievienojiet mārrutkus ar avenēm, dilles un ābolu, ja vēlaties. Pasniedziet kopā ar maizi.