Mārrutku lapu pesto
Mārrutku lapu un zaļumu pesto
Ja arī Jums dārzā aug mārrutks ar bagātīgām, veselīgām lapām, tad noteikti ir jāizmēģina šī recepte!
Zaļumus mēs pirkām – nav lēts prieks, tāpēc, ja aug pašiem vispār ideāli!
Būs nepieciešams:
- 25-30 veselas un treknas mārrutku lapas
- Bunte dilles (ap 300gr.)
- Bunte pētersīļi (ap 300gr.)
- Bunte selerijas (ap 300gr.)
- 2-3 ķiploki
- 200 gr. Čili pipari
- Sāls, Etiķa esence
Sagatavojam zaļumus. Nomazgājam un kārtīgi nožāvējam. Jo mitrums var bojāt produktu, tas var slikti uzglabāties.
Mārrutku lapām izgriežam biezo kātu.
Čili pipariem mēs pusei izņēmām sēkliņas un pusei atstājām, lai ir pikantāks. Ķiplokus notīrām.
Tad visu maļam caur gaļas mašīnu.
Gatavai masai pievienojam 2 tējkarotes sāls un 1 tējkaroti etiķa esenci.
Ļaujam pusstundiņu pastāvēt, lai garšas sakožas un izdalās sula - pildām tīrās, sterilizētās burkās. Kopā sanāk 4-5 200ml burciņas.
Mēs beigās eksperimenta pēc pievienojām vienai porcijai vēl 2 ēdamkarotes maltu mārruktu.
Pat grūti pateikt, kas garšo labāk. Vai ar maltu mārrutku vai bez, abas masas tiešām pilnas garšas un smaržas. Dievīgi!
Tā kā izvēlies pats ar vai bez
Uzglabāt noteikti ledusskapī.
Produkts būs burvīgs papildinājums Jūsu gatavotajiem ēdieniem.
Pievieno sviestiņam, svaigajam sieram un smērē uz maizes, mērcēs, salātos, uz kartupelīšiem, gaļas! Pievieno kefīram vai veselīgajos kokteiļos! Ak vai siekalas pilna mute rakstot vien