Sutināts buciņš
Buka gaļa 1,5kg (var izmantot arī citu sarkano gaļu)
3 lieli sīpoli
2 burkāni
1 liela ķiploka galviņa
Sarkanvīns
Garšvielas, obligāti rozmarīns un timiāns
Sviests
olīveļļa
Buka gaļu nomazgā nosusina, 2 sīpolus sagriež lielos gabalos, liek traukā kurā marinēs gaļu, sagriež palielās ripās burkānus, liek pie sīpoliem pieber klāt nedaudz timiāna un rozmarīna. Uz šīm sastāvdaļām liek gaļu un pārlej ar vīnu tā lai visa gaļa būtu nosegta. Liek ledusskapī uz vismaz 12h, bet vēlams uz 24h.
Stundu pirms gatavošanas izņem gaļu no ledusskapja un atstāj istabas temperatūrā, lai gaļai nav aukstuma šoks.
Sagatavo sautējamo trauku, vēlams izmantot čuguna trauku – pīli, ko var likt
cepeškrāsnī. Sagriež lielos gabalos sīpolu un izklāj apakšā, pārgriež uz pusēm
ķiploku un ieliek uz sīpoliem. Pielej pāris ēdamkarotes olīveļļas.
Sakarsētā pannā, kurā izkausēts sviests, apbrūnina gaļu un tad liek jau
sakarsētā traukā uz sīpoliem un ķiplokiem. Gaļai pievieno atbilstošas
garšvielas papildus vēl timiānu un rozmarīnu.
Burkānus un sīpolus no marinādes klāj virsū gaļai, pusi vīna marinādes ielej
pannā, kurā apcepa gaļu un uzvāra nedaudz, lai samazinās šķidruma daudzums un
lej pie gaļas kā arī otru pusi vīna marinādes.
Ja nepieciešams pielej vēl sarkanvīnu.
Trauku nosedz ar vāku un liek cepeškrāsnī 1h uz 180 grādiem 2,5-3,5h uz 150
grādiem. Jāseko līdzi,lai nebeidzas šķidrums sautējot, ja nepieciešams pielej
vēl vīnu vai karstu ūdeni.
Labu apetīti,
protams kā piedevu noteikti iesakām MārLapiņu Mārrutkus :)