MārLapiņi bombīgais šašliks
Bombīga šašliku marināde
* cūkgaļa
* sīpoli
* ķiploks
* sāls un pipari
* visu pārlejam ar mūsu supergardo Bombu.
Marinējam kādas 12 stundas.
Cepam, aplaistot ar marinādes šķidrumu.
Mārrutku lapās cepts zandarts
Zandarts - uzliekam plānas ķiploku šķēlītes, pāris rozmarīna lapiņas, kaltēta MārLapiņi Bomba, sāls un pipari. Ņemam lielas mārrutku lapas ietinam filejas. Uzsildām cepeškrāsni līdz 150C, liekam iekšā filejas. 13 min 150C + 3 min 190C. Šoreiz klāt čīzī dārzeņi.
Domāju,ka uz grila ar būtu riktīgi gardi.
Mārrutku lapas piedod zivij burvīgu pikantu garšu.
Mārrutku lapās grillēts lasis
Vēl viens iemesls, lai katrā dārzā vai mazdārziņā būtu pa mārrutkam!
Tas ne tikai skaisti izskatās, der gurķu marinēšanai, bet var izmantot follija vietā grillējot zivis.
Plus - mārrutka lapa piedos lasim burvīgu garšu.
Droši var grillēt arī veselas zivis, vai pusītes, tad būs nepieciešamas lielākas lapas.
* Sagatavojam zaļumus, kas tai mirklī dārzā ir pieejami – mums bija dilles un platloku sīpols (tie kas nezin, tas ir ar platām lapām un garša atgādina ķiploku. Fantastisks augs, mums tas topā), mazliet eļļa.
Liekam lasi uz lapas, mazliet zaļumu un sāls, pipari. Neko vairāk.
Tinam, liekam uz grila un gatavs!
Droši var cept arī cepešniekā!
Biešu biezzupa ar aveņu mārrutkiem
4 zupas porcijām nepieciešams
- 2 vidēja izmēra bietes (kopumā aptuveni 600 grami)
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 mazs sīpols, smalki sagriezts
- 1 ķiploka daiviņa, smalki sagriezta
- ½ tējkarote čili pulvera (vai vairāk, ja vēlaties)
- 300 ml ābolu sula
- 600 ml dārzeņu buljons
- ½ ēdamkarote etiķis
- sāls, pipari
- 4 ēdamkarotes mūsu burvīgie Mārrutki ar avenēm
- Maza saujiņa dilles, smalki sagrieztas
- 1 mazs ābols, sagriezts mazās strīpiņās, ja vēlaties maize
Uzsildiet krāsni 180°C karstu. Nomazgājiet bietes, apsmērējiet ar olīveļļu un apberiet ar sāli. Ietiniet tās folijā un cepiet aptuveni 1 stundu līdz varat iedurt bietē nazi.. Atdzesējiet, tad nomizojiet un sagrieziet mazākos gabaliņos.
Uzsildiet katliņu uz vidējas uguns. Pievienojiet atlikušo eļļu un apcepiet sīpolu kopā ar ķiploku un čili pulveri, līdz tas ir kļuvis pavisam mīksts un sāk palikt mazliet brūngans, aptuveni 10 minūtes. Pievienojiet bietes, ābolu sulu un buljonu. Vāriet bietes aptuveni 20 minūtes.
Kad tās ir kļuvušas pavisam mīkstas, noņemiet katliņu no uguns un sablenderējiet zupu vienmērīgā masā. Pievienojiet etiķi, sāli un piparus. Sadaliet zupu bļodiņās un pievienojiet mārrutkus ar avenēm, dilles un ābolu, ja vēlaties. Pasniedziet kopā ar maizi.
Mārrutku lapu pesto
Mārrutku lapu un zaļumu pesto
Ja arī Jums dārzā aug mārrutks ar bagātīgām, veselīgām lapām, tad noteikti ir jāizmēģina šī recepte!
Zaļumus mēs pirkām – nav lēts prieks, tāpēc, ja aug pašiem vispār ideāli!
Būs nepieciešams:
- 25-30 veselas un treknas mārrutku lapas
- Bunte dilles (ap 300gr.)
- Bunte pētersīļi (ap 300gr.)
- Bunte selerijas (ap 300gr.)
- 2-3 ķiploki
- 200 gr. Čili pipari
- Sāls, Etiķa esence
Sagatavojam zaļumus. Nomazgājam un kārtīgi nožāvējam. Jo mitrums var bojāt produktu, tas var slikti uzglabāties.
Mārrutku lapām izgriežam biezo kātu.
Čili pipariem mēs pusei izņēmām sēkliņas un pusei atstājām, lai ir pikantāks. Ķiplokus notīrām.
Tad visu maļam caur gaļas mašīnu.
Gatavai masai pievienojam 2 tējkarotes sāls un 1 tējkaroti etiķa esenci.
Ļaujam pusstundiņu pastāvēt, lai garšas sakožas un izdalās sula - pildām tīrās, sterilizētās burkās. Kopā sanāk 4-5 200ml burciņas.
Mēs beigās eksperimenta pēc pievienojām vienai porcijai vēl 2 ēdamkarotes maltu mārruktu.
Pat grūti pateikt, kas garšo labāk. Vai ar maltu mārrutku vai bez, abas masas tiešām pilnas garšas un smaržas. Dievīgi!
Tā kā izvēlies pats ar vai bez
Uzglabāt noteikti ledusskapī.
Produkts būs burvīgs papildinājums Jūsu gatavotajiem ēdieniem.
Pievieno sviestiņam, svaigajam sieram un smērē uz maizes, mērcēs, salātos, uz kartupelīšiem, gaļas! Pievieno kefīram vai veselīgajos kokteiļos! Ak vai siekalas pilna mute rakstot vien
Asiņainā mērija ar mārrutkiem un VisaMMērci #4
Šis slavenais kokteilis ir radies Parīzē. Nosaukuma leģendai ir vairākas
versijas, kuru centrā ir ir visdažādākie personāži – sākot ar Anglijas
karalieni Mēriju, kas bija katoliete un lika nogalināt daudz protestantu, un
beidzot ar kādu apkopēju vārdā Mērija, kas mazgāja grīdas kādā krogā pēc
asiņainiem kautiņiem.
Taču cauri gadiem nemainīgas ir šī kokteiļa sastāvdaļas – tomātu
sula, mārrutki, Vorčestras vai Vusteres mērce, Tabasko mērce, sāls, citrons un degvīns. Bez degvīna sanāk “Nevainīgā
Mērija”. Tradicionāli kokteiļa glāzē tiek ielikts arī ledus un selerijas
stiebrs, kuru piekož klāt.
Dzēriens tievētājiem ;)
Šis dzēriens palīdzēs ātri atbrīvoties no iesīkstējušiem vēdera
taukiem.
Sastāvdaļas:
125 grami svaigas mārrutka saknes
4 citroni
3 tējkarotes medus
2 tējkarotes kanēļa
2 cm liela ingvera sakne
Vai rīkoties šādi:
ņemam burciņu ar MārLapiņu Mārrutki ar ingveru un citronu pievienojam medu un kanēli.
Pagatavošana un lietošana: sablendē mārrutku un ingveru. Tad pievieno citronu sulu, kanēli un medu. Blenderē līdz iegūta viendabīga masa. Masu ievieto ledusskapī, stikla traukā. Trauku ar iegūto sīrupu glabā ledusskapī un lieto divas reizes dienā pa vienai ēdamkarotei pirms katras ēdienreizes. Mikstūru vajadzētu lietot vismaz trīs nedēļas.
Sutināts buciņš
Buka gaļa 1,5kg (var izmantot arī citu sarkano gaļu)
3 lieli sīpoli
2 burkāni
1 liela ķiploka galviņa
Sarkanvīns
Garšvielas, obligāti rozmarīns un timiāns
Sviests
olīveļļa
Buka gaļu nomazgā nosusina, 2 sīpolus sagriež lielos gabalos, liek traukā kurā marinēs gaļu, sagriež palielās ripās burkānus, liek pie sīpoliem pieber klāt nedaudz timiāna un rozmarīna. Uz šīm sastāvdaļām liek gaļu un pārlej ar vīnu tā lai visa gaļa būtu nosegta. Liek ledusskapī uz vismaz 12h, bet vēlams uz 24h.
Stundu pirms gatavošanas izņem gaļu no ledusskapja un atstāj istabas temperatūrā, lai gaļai nav aukstuma šoks.
Sagatavo sautējamo trauku, vēlams izmantot čuguna trauku – pīli, ko var likt
cepeškrāsnī. Sagriež lielos gabalos sīpolu un izklāj apakšā, pārgriež uz pusēm
ķiploku un ieliek uz sīpoliem. Pielej pāris ēdamkarotes olīveļļas.
Sakarsētā pannā, kurā izkausēts sviests, apbrūnina gaļu un tad liek jau
sakarsētā traukā uz sīpoliem un ķiplokiem. Gaļai pievieno atbilstošas
garšvielas papildus vēl timiānu un rozmarīnu.
Burkānus un sīpolus no marinādes klāj virsū gaļai, pusi vīna marinādes ielej
pannā, kurā apcepa gaļu un uzvāra nedaudz, lai samazinās šķidruma daudzums un
lej pie gaļas kā arī otru pusi vīna marinādes.
Ja nepieciešams pielej vēl sarkanvīnu.
Trauku nosedz ar vāku un liek cepeškrāsnī 1h uz 180 grādiem 2,5-3,5h uz 150
grādiem. Jāseko līdzi,lai nebeidzas šķidrums sautējot, ja nepieciešams pielej
vēl vīnu vai karstu ūdeni.
Labu apetīti,
protams kā piedevu noteikti iesakām MārLapiņu Mārrutkus :)
Liellopu gaļa tumšā alus marinādē ar mārrutkiem
Liellopu
gaļa tumšā alus un mārrutku marinādē
800 – 1kg liellopa gaļas
2 pudeles tumšā alus (portera tipa vai stout)
2-3 burkāni
1 puravs
Garšvielas - sāls, pipari, rozmarīns vai kādas
citas garšvielas pēc izvēles
Un protams neiztrūkstošā un galvenā piedeva –
Mārrutki
Šoreiz izvēlējāmies īstos mārrutkus mārrutkus ar bietēm!
Sagriežam liellopa
gaļu vidējos gabalos, kā gulašam. Sagriežam burkānus un puravu palielās ripās,
saliekam visu traukā, ko var nosegt ar vāku. Pievienojam Mārrutkus, garšvielas
un visu apmaisām. Tad visu pārlejam ar alu, tā lai alus visu nosedz un atstājam
ledusskapī, vismaz uz 12 stundām.
Gatavošana – no marinādes gaļas gabalus izņemam un apcepam uz pannas, tad
liekam pīlē vai kādā citā traukā, ko var likt cepeškrāsnī. Daļu no marinādes
ielejam pannā un uzkarsējam, izveidojošos mērci uzlejam gaļai, tad pievienojam
visu pārējo - burkānus un puravus. Pārlej ar atlikušo marinādi un liekam trauku
cepeškrāsnī. Sautē 3h, pirmo stundu uz 180 grādiem, atlikušās 2h uz 150
grādiem.
Labu apetīti!
Aveņu mārrutku tēja
☕Karote aveņu mārrutku
☕Karote medus
Ja gribas papildus vēl asumiņu, pievieno pus karotīti mūsu Īstos mārrutkus. Un baudi...dievīga garša ☕